Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   EDISION (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=361)
-   -   EDISION OS mini + не сканира честоти (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=41453)

Мартинския 04-11-2016 23:07

EDISION OS mini + не сканира честоти
 
Здравейте,
От скоро притежавам въпросния приемник и по неизвестни за мен причини не изкарва определени честоти, например на 16Е - 11513 Н
ОС - openatv 5.3
Настройка на тунера - dvb-s2, проста, позиционер, 23.30 ; 42.70
При сървис инфо на мултиплекс пише pilot: auto и roll-off: 0.25
На тунер стейтъс е pilot: on и roll-off: 0.20
Всички останали параметри са еднакви.
11595 Н ми излиза и сигнал файндера показва 13.0 дБ и SNR 51%, BER 0

На 19,2 също ми направи впечатление, че някои честоти не излизат, например: 11332 H
Пробвах ръчен скан, нетворк скан, блайнд скан без резултат.
С готова чанел листа също няма сигнал.

Споменатите с вояджер-а са с 80% сила сигнал и 75% качество.
Каква би била причината да не излизат?


Мартинския 05-11-2016 21:33

Уф, открих проблема - ползвам "бял лентов кабел за прозорец" и явно нещо е дал фира. Като го поразмърдам и липсващите честоти изгряха. ;;basi

заркопопов 18-06-2017 12:39

При мен не излизат сателити .Като влезна в настройки -търсене на канали-сканиране на сателит,освен 39Е,който гледам в момента друг сателит не излиза.Вчера рестартирах приемника пет пъти,докато се покажат.Не знам на какво се дължи,но предполагам,защото е "Пръчка".

valseat 18-06-2017 13:14

Цитирай:

Първоначално написано от заркопопов (Мнение453790)
При мен не излизат сателити .Като влезна в настройки -търсене на канали-сканиране на сателит,освен 39Е,който гледам в момента друг сателит не излиза.Вчера рестартирах приемника пет пъти,докато се покажат.Не знам на какво се дължи,но предполагам,защото е "Пръчка".

Здравей Зарко ! От няколко дни имам същият приемник. Всичко излиза... нещо си объркал. И пробвах с опенатв,опенпли,опенвикс...всичко работи. Много по-бърз е приемника в сравнение с октагона и според мен дава и по-хубава картина. Само едно нещо не мога да разбера..... като,че ли му е по-слаб звука в сравнение с октагона и трябва малко повече да увелича звука от тв.

Предполагам,че грешката е в satellites.xml.

vanko23 18-06-2017 13:19

Цитирай:

Първоначално написано от заркопопов (Мнение453790)
При мен не излизат сателити .Като влезна в настройки -търсене на канали-сканиране на сателит,освен 39Е,който гледам в момента друг сателит не излиза.Вчера рестартирах приемника пет пъти,докато се покажат.Не знам на какво се дължи,но предполагам,защото е "Пръчка".

http://satellites-xml.eu
Нов satellite.xml ти е нужен. Тази "Пръчка" както ти я наричаш с OpenAtv 6.1 направо е острилка.

valseat 18-06-2017 22:26

Да използвам темата на Зарко и да попитам и аз за Едисона. Защо каналите не стават с анг.аудио автоматично/ тези които имат/....след като давам на ; избор на език 1,2,3,4 английски език. С опенатв 6.1 съм. Правя рестарт след това и пак не излиза анг.аудио. Преди на октагона ,който използвах не беше така.

заркопопов 18-06-2017 22:43

Интересното е,че като го рестартирам няколко пъти и излизат.
Относно звука,да трябва да се увеличи повече.Доста по бърз е от октагона,но все пак е двуядрен на 750.Аз съм с опен пли.

valseat 18-06-2017 22:53

Цитирай:

Първоначално написано от заркопопов (Мнение453854)
Интересното е,че като го рестартирам няколко пъти и излизат.
Относно звука,да трябва да се увеличи повече.Доста по бърз е от октагона,но все пак е двуядрен на 750.Аз съм с опен пли.

Сега като каза,че си с опенпли...знаеш ли,че преди време/отдавна/ аз имах подобен проблем с октагона и с опенпли. Но мисля,че след това се оправи ....от ъпдейтите ли беше сега не си спомням. Пробвай да видиш как е с опенатв. Аз преди не го харесвах опенатв заради малката разлика в образа спрямо опенпли.... ама вече свикнах и сега не виждам разлика в картината на двата имиджа.:) А на опенатв е с по-добър gstreamer....., което е важно за мен, понеже аз гледам и много стриймове.

Мартинския 20-06-2017 10:54

За езика на аудиото:
Има и една опция дали да пуска аудио stored by service или да гледа твоята подредба. За съжаление не съм пред приемника да ти кажа точно къде беше, но ако е активирана пуска аудиото по дефаулт - на немските немски, на испанските - испански.

дон педро 19-09-2017 16:12

а аз не мога да му направя да показва времето във моя град


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 23:16.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.