Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Digital TV Forums - БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ (http://www.dtv-bg.com/index.php)
-   КОНВЕРТОРИ (http://www.dtv-bg.com/forumdisplay.php?f=183)
-   -   Двоен конвертор Invacom проблем (http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=42566)

moreg 01-07-2017 16:20

Двоен конвертор Invacom проблем
 
Здравейте, проблема е че единия изход на конвертора не работи коректно. Сигнал имам но само когато е пуснат 1 вия приемник. Тоест когато не работи 1 приемник сигнал няма а в момента в който го пусна и сигнала идва и до втория приемник. Защо се получава така? Това стана от около 10 тина дни. Преди това не беше така. С две думи сега за да гледам на втория приемник първия трябва да му работи тунера иначе не му ли работи тунера на втория няма сигнал. Дайте съвет дали има решение на този проблем.

dzumba 01-07-2017 16:33

Бедна ти е информацията!Спътник?Поляризации?Диагноза,едва когато всеки приемнк поотделно се пусне и на двата изхода на конвертора!Дали могат да работят самостоятелно!Може да има прекъсната оплетка при единия кабел!Мултицет и мерене!

moreg 01-07-2017 16:50

Ситуацията е такава. Конвертора гледан отпред на десния изход сигнал няма..... Кабела е мерен с мултицет дава си сигнал тоест читав е. На левия изход сигнал има винаги. На десния изход сигнала идва само когато на левия изход е включен приемник на който му работи тунера. Ако е в стенд бай няма сигнал. Сигнал на десния изход има само когато на левия има работещ тунер. Кабелите и двата са проверени и нямат прекъснати жички.

oldman 01-07-2017 17:06

Размени кабелите при конвертора. Ако пак не ти работи същият изход на конвертора, решението е нов конвертор. Ако е другия - търси проблема в кабела или приемника.


Всички времена са във формат GMT +3. Часът е 15:16.

DTV-BG Powered by vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.