Виж само едно мнение
  #3  
Стар 09-06-2011
Аватара на heracle
heracle heracle не е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Sep 2008
Мнения: 720
Благодари: 694
Получил благодарност:
557 пъти в 241 поста
Сваляния: 85
Ъплоуди: 3
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от headbanger Вижте мненията
Здравейте приятели
Искам първо да отбележа,че не съм много наясно с топологията на цифровата телевизия,а отвсякъде ми дават различни мнения.
Проблемът ми е следния:
Желая да си вкарам цифрова телевизия вкъщи при вече изградена кабелна мрежа (както е между другото във всички новопостроени жилищни сгради). От една главна кутия съм пуснал коаксиален кабел до 4 точки за телевизор,като в края съм монтирал розетки.
Едни ми казват,че от конвектора до приемника кабелът не трябва да се прекъсва.Други-че може до една наставка.Трети,че няма никакви проблеми с повече,че дори и сплитери мога да си слагам.А един експерт,че значение има само качеството на кабела.
Ако има повече наставки не може ли да се усили по някакъв начин сигнала или да се сложи повече от един конвектор?
Моля за помощ.
Всяко мнение е добре дошло
Здравей колега,
естествено че качеството на кабела е от първостепенно значение, после изграждането на схемата. На какви неща съм се нагледал след като ел. техници са "изградили" мрежа в новите кооперации- трагедии.
Ако кабела не е някой който се разпада в ръцете ти и не е пробит след гипскартона, всеки кадърен техник ще успее да изкара сигнал до телевизора ти. Него мисли извикай си монтажник да ти свърши работа или пък кабелната тв( в случай че ще гледаш цифрова тв. по кабела )
Отговори с цитат
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на heracle за този полезен пост :
sarivano (09-06-2011)