Виж само едно мнение
  #14  
Стар 06-12-2011
Аватара на uniqad
uniqad uniqad е на линия
Gustomizer
 

Дата на присъединяване: Apr 2009
Мнения: 1,084
Благодари: 69
Получил благодарност:
598 пъти в 309 поста
Сваляния: 45
Ъплоуди: 4
По подразбиране

Аз не мисля, че всички телевизори с марката Филипс трябва да се слагат под общ знаменател. От модел до модел има огромна разлика. Това последното важи за всяка една марка за битова електроника. От личен опит мога да потвърдя, че е напълно нормално да попаднеш на модел телевизор Филипс, с който буквално да остарееш!!!
През далечната вече 1994 една русенска фирма внасяше в България същата марка и имаше подписан договор за доставка с РеПеКа-тата в цялата страна, тогава бяха под една шапка и си беше сериозна цифра броя на магазините им. Разбирай сериозността на количеството внесени телевизори. Та от едно такова РПК си взех и аз случайно един телевизор Филипс. Моделът беше морално остарял дори за тогавашното време - 20gx1550. Толкова стар, че дори:
- нямаше скарт
- нямаше телетекст
- имаше само 70 канала
Но пък за сметка на това беше истински "Made in Holland" с кинескоп Филипс made in Singapore!!!
За първи път виждах такава брилянтна картина и чувах такъв звук от който и да е телевизор до тогава. А бе любов от пръв поглед!
Този същия телевизор преживя преди десетина години токов удар - при една лятна буря двете жици с фазата се оплетоха на стълба до нас и познайте колко волта тръгнаха към таблото вкъщи. Е тогава си рекох, че този телевизор е безсмъртен! Единствен той оцеля от електроуредите, може би защото беше в режим стендбай?!
Та до днес контраста и яркостта не са мръднали изобщо. Единствено т.нар. цветност съм увеличил само с две стъпки. Картината му бие дори сега тази на всички нови "правнуци" излезли на пазара. Преди 20 години Китай още дремеше и доктрината за планираното остаряване беше все още в главите на търговските директори, които бяха подчинени на шефове инженери.
Сега ролите са разменени и е истинско чудо да попаднеш на модел, в който инженерната мисъл е победила финансовата!
__________________
С черен хайвер се хранят големите риби... Малките риби се хранят със зелен хайвер!