Виж само едно мнение
  #24  
Стар 19-09-2012
Аватара на Филип Петков
Филип Петков Филип Петков не е на линия
изгряващ форумец
 

Дата на присъединяване: Jan 2012
Местоположение: София
Мнения: 78
Благодари: 27
Получил благодарност:
20 пъти в 11 поста
Сваляния: 3
Ъплоуди: 0
Lightbulb IPTV, VLC, HMS и др.

Цитирай:
Първоначално написано от Timbo Вижте мненията
Ей ви малко ИПТВ каналчета за VLC
Прикачен файл 6851
Надявам се да съм бил полезен

Така. Първо мерси за листа. :-)

Тия дни доста вършах в по всякакви IPTV канали-гювеч. Стигнах до следния извод. Най-неприятния ефект идва от VLC - на някои канали иска име и парола. Всъщност това не е вярно, той някак се лъже, че каналът е защитен. Ако търпеливо му прасна няколко, до много пъти Ентер, сякаш въвеждам празно име и парола и захапва. Веднъж като захапе и вече си върви добре. Нещо повече и останалите канали на същия сървър също тръгват без заецване. Тъпа история това с VLC. Явно проблемът е елементарен и за съжаление никой от разработчиците не си дава зор да го разреши, много рових по форуми. В последната версия 2.0.3 уж бил оправен и не иска име и парола, но съответният канал просто не тръгва и минава на следващия от плейлиста. Играх си и със специалните му опции, без успех.
Понеже съм старо куче и знам, че понякога старите версии вършат по-добра работа, ги опитах и тях. При някои има известно подобрение, но пак същия ефект. Или не четат всички видове потоци.
Пробвах и други плейъри - още по-зле са. Стигнах до извода, че при IPTV има само VLC и обвивки ползващи го.
В Windows XP съм, пробвах и с VLC под Линукс - там пък други странни ефекти и то повече, вдигнах ръце, да не ви занимавам.

Все пак има канали, които захапват почти безотказно. Явно има начин така да се направи IP потока, че да работи мазно! При мен напр. това са каналите на Пиранията (повечето руски), които съм си ги приел засега като еталон дали върви IPTV: http://www.piranya.com/iptv-channels.php

На края още нещо от мен. Имам хубав телевизор с мрежа и вграден DLNA клиент. На компа си съм пуснал да върви ей това руско чудовище: Home Media Server ( http://www.homemediaserver.ru/index.htm ) - освен DLNA, има и още една камара функции и глезотии. И не товари почти никак компютъра, освен ако не му е зададено да прави някакво много сложно транскодиране на видеоматериал с висока резолюция и качествен многоканален звук. В повечето случаи сървърът само подава DLNA трафик на всички клиенти, които го пожелаха.
Той захранва телевизора с установените на него IPTV канали, качени филми и музика във всевъзможни формати (повечето, но не всички формати телевизорът чете директно, но през сървъра - да) и.т.н. По този удобен начин отдавам нужното уважение на Цар Дистанционно. ;-)
Обаче, гледайки така, като ми се прасне на някой канал име и парола и аз очевидно не мога да го ръчкам през дистанционното и нищо не става. :-(

Сега ми остава само да ровя и да си попълвам колекцията с добре работещи качествени IPTV канали ...
Отговори с цитат
Следните потребители (2) благодарят на Филип Петков за този полезен пост
viktor (19-09-2012), анти (19-09-2012)