Виж само едно мнение
  #24  
Стар 08-01-2013
Аватара на еКовачев
еКовачев еКовачев не е на линия
форумно сукалче
 

Дата на присъединяване: Jun 2011
Мнения: 5
Благодари: 4
Получил благодарност:
0 пъти в 0 поста
Сваляния: 5
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от bikerider Вижте мненията
Пичове, помагайте плс! Телевизорът не си помни настройките на цвят, контраст и яркост - след като е изключен с дистанционното, без да се изключва от контакта, той се стартира с едни и същи стойности, независимо какви ваши стойности сте задали от панела преди изключването. Като го пусна, настройката на яркостта е много към бяло, цветът е слаб, под 50% - какви гадни части е сложил този?
Преди не беше така. Сега след ремонтът е така. Тоя "техник", при когото го бях оставил отрича (едва ли не ми се накрещя по телефона), да е проблем, свързан с ремонта, не било от паметта, той не я бил пипал, бил пипал само модулите/чиповете за цветовете, били изгорели. Само че телевизорът ми вече не си помни настройките на яркост, цвят и контраст. Какво да правя?


ПС: Имам настройка на гореупоменатите параметри от цифорвия ТВ-приемник, но тя е ограничена. Не е направена да отстранява дефектни настройки на телевизора.
Спомням си че на моя стар телевизор Самсунг на дистанционното му имаше бутон със знак ''PP'' който извикваше запаметените настройки на звук контраст и яркост и наситеност.Не нужно само да си нагласиш тези параметри а и да ги запаметиш,та на моя стар Самсунг запаметяването ставаше от бутон който се намираше на панела на телевизора и доколкото си спомням беше обозначен със РОМБ
дано съм ти бил полезен
Отговори с цитат