Виж само едно мнение
  #1  
Стар 05-03-2013
Nerv3n Nerv3n е на линия
ЛамЕр
 

Дата на присъединяване: Dec 2012
Мнения: 78
Благодари: 84
Получил благодарност:
17 пъти в 14 поста
Сваляния: 4
Ъплоуди: 0
По подразбиране Когато абонатът изключи оператора си

http://www.capital.bg/politika_i_iko...p=0#storystart

Напълно съм за:

В последните дни преди разпускането на парламента, миналия петък, депутатите разгледаха и приеха на първо четене в зала промени в Закона за защита на потребителите (ЗЗП), предложени от няколко народни представители. Сред включените идеи са да се премахне възможността за дистанционно сключване на договор с телекомуникационен оператор, както и да се забрани рекламите по телевизията да са с по-силен звук от останалата програма.

В същия проект има и текстове, които имат за цел да регулират взаимоотношенията на потребителите с кабелните и сателитните доставчици на телевизия, като правят много трудно орязването на определени канали от техните пакети. Промените предвиждат винаги, когато тв доставчик сключва договор с клиент, той да прилага и списък с предлаганите тв програми, промени в този списък да може да се правят само с писмено съгласие на клиента и ако това не е изпълнено, абонатът да може да прекрати договора си с едномесечно предизвестие без неустойка.

Измененията ще позволят също прекратяването на двустранните договори между клиент и търговска компания от "компетентен орган", като не е посочено кой е той.
__________________
Нема им стАпим!
Отговори с цитат
Следните потребители БЛАГОДАРЯТ на Nerv3n за този полезен пост :
бахретин (05-03-2013)