Виж само едно мнение
  #2  
Стар 15-12-2014
Люкс Люкс не е на линия
Banned
 

Дата на присъединяване: Nov 2014
Местоположение: Люксембург
Мнения: 202
Благодари: 37
Получил благодарност:
29 пъти в 20 поста
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
По подразбиране Съседът

Съседът може да ти свърши тази работа, виж колко е лесно



Ето на този сайт
http://www.dishpointer.com/

като си напишеш адреса на кирилица и ти показва от твоята къща накъде трябва да я завъртиш. Зелената линия ти е посоката.
Зад антената имаш едни градуси, слагаш ги да са на 40 и я въртиш плавно и бавно, като си избрал в приемника ти кой спътник търсиш и евентуално една честота на някоя програма която ти трябва и съседът ти я лови при него. Можеш да погледнеш и на неговата антена градусите и да се отклоняваш от тях, нагоре и надолу, докато хванеш сигнал.

Това е детска работа, лесно е като да стреляш с фунийки в кварталана градинка с хлапетата. Е, сега тези дето взимат пари за подобни работи, имат интерес да си мислиш че е нещо кой знае каква сложнотия, че трябвало да ти "изцеждат" антената и т.н.
То на 13 градуса сателита май има по-разнообразни свободни програми, ако ще гледаш само един. Щото може да гледаш и двата с една антена, ако искаш де, не е задължително. Само добавяш втори евтин LNB с един държач за на 6 градуса, който се захваща на този дето е вече на антената и стои малко встрани от него. Един метър кабел и евтин дисек ключ и готово. После в Сонито настройваш за сателита астра да е на А а за другия да е на Б в полето за дисек. Може и обратнато.

Последно редактирано от Люкс : 15-12-2014 на 22:39
Отговори с цитат