Виж само едно мнение
  #4  
Стар 31-03-2021
angelvarna angelvarna не е на линия
изгряващ форумец
 

Дата на присъединяване: Oct 2017
Мнения: 94
Благодари: 17
Получил благодарност:
38 пъти в 22 поста
Сваляния: 0
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Преместването на услуга от един адрес на друг се случва "с доброто желание на оператора". Пише го в договорите (поне на Виваком със сигурност, но едва ли и останалите са пропуснали да го вмъкнат) и това ги освобождава от задължението да местят услуги според желанието на клиента, пък дори и да имат покритие на новия адрес.
Аз така се минах преди 3 години като си сменях адреса и излизаше в сайта на оператора, че покритие имат. После се оказа, че нямали, имало грешка със съседната сграда.

След 3 месеца мъки и вкарване в преговорите наша фирма с над 1000 станции, вързани към тях, свързването на сградата стана в рамките на 2 седмици с GPON-овете и всичко.

Иначе пускат хората по пързалката:

Не сме задължени да ви местим на новия адрес, още повече ако нямаме покритие точно на адреса. Стария договор продължава да си тече, ако искате, пуснете заявка за прекарване на нова услуга но след като бъде осигурено покритие на адреса.

Как се осигурява покритие?
- Събирате се поне 20% процента от домакинствата на адреса (да са около 7-8 поне, по-добре 10) и правите протокол, с който заявявате че искате да станете клиенти на Виваком (или друг оператор).

- Завежда се протокола в офис на оператор и се чака до 1 месец за становище и 6 месеца за прекарване на кабел до сградата.


Ако някой от входа е бизнес клиент и съответно има назначен акаунт мениджър от оператора - нещата с повече настояване стават доста по-бързо и без глупости.


Това е тя родната ни картинка с осигуряването на покритие за нови адреси и местене на услуги.



Ако се чака допълнително усилие от страна на оператора да ви пусне кабел, както казвате до съседния етаж - има шанс да ви откажат или да ви мотат. Звънете до централа и не се занимавайте на място в офис.
Ако има вече покритие и не е проблем закачането на абоната на новото място, не би трябвало да имате грижи.
Отговори с цитат