Виж само едно мнение
  #33  
Стар 01-10-2023
Гадьо Гадьо не е на линия
мега форумец
 

Дата на присъединяване: Jul 2019
Мнения: 458
Благодари: 54
Получил благодарност:
311 пъти в 157 поста
Сваляния: 1
Ъплоуди: 0
По подразбиране

Цитирай:
Първоначално написано от vasilstf Вижте мненията
Никъде във видеото не се споменаваха марки и производители, само каза, че в най-скъпите има около 30% месо, в останалите няма и толкова, само изброените от мен животински "отпадъчни" продукти. Човека беше достатъчно подробен да покаже снимки под микроскоп, обясняваше подробно коя клетка каква е и какво точно представлява.
Малък си, пропуснал си скандала с тоалетната хартия в кренвиршите.
Относно съдържанието - както казах, пише го на етикета. Нереално е да купиш варено-пушено филе и да установиш, че в една мръвка месо има само 60% месо.

Като го пише на етикета, покажи един етикет на който да пише копита и нокти! И да в кренвиршите месото е 30% от как се правят, останалите са сланина, вода, подправки и т.н. Ако сложат 100% месо няма да е кренвирш, а пушено филе да речем! Само че ако случайно си купиш такова филе (100% месо) ще кажеш, че е много сухо и не става за ядене!

Не случайно ти казах да пуснеш на блендер каквото си написал за да кажеш какво е станало! Ще го потрошиш! Сега ми кажи кой производител би си съкратил живота на оборудването за да слага копита в него? И не, не съм малък! Преди 30 години се пробваха да правят кренвирши като смилат по-малки кости, само че колкото и фино да смелиш костите, те си остават твърди и кренвирша стои леко гранулиран - като грис. Ако ще се слага някакъв заместител за да станат по-евтини не е това което си написал, а скорбяла или соев протеин.

Отделно те питах дали ядеш желирани сладки не случайно! Защото желатина се произвежда от животински колаген, който се извлича от кости и хрущяли! Но за тях никога, никой не е ревял, че яде химия!

И последно знанията ми по темата не са от клипчета на лаборанти ентусиасти в тик-ток и фейсбук.
Отговори с цитат
Следните потребители (4) благодарят на Гадьо за този полезен пост
AGT (01-10-2023), dolby (01-10-2023), дрим (01-10-2023), Цец0 (01-10-2023)