Виж само едно мнение
  #69  
Стар 24-11-2010
лтрифонов лтрифонов не е на линия
aussie
 

Дата на присъединяване: May 2010
Местоположение: Перник
Мнения: 669
Благодари: 140
Получил благодарност:
275 пъти в 156 поста
Сваляния: 80
Ъплоуди: 3
По подразбиране

Аз продължавам с теоретизирането, дано не ви дразня много

Онези ми сметки отпреди няколко постинга, се потвърдиха и от руската програмка, за мултифийд. (не че е кой знае какво да сметнеш един синус по растояние).

Както виждам от снимките ви (на Джак основно, каквато конфигурация гоня и аз) , а и се потвърди от вчерашния ми опит - разстоянието по хоризонтала трябва да е по-малко от полученото от мен - значи тези 58 см които съм сигурен че ги измерих, не са реалното разстояние до центъра на офсета (мерих от единичния ми конвертор, точно в посоката в която го е насочил държача до повърхността на антената)

другото странно нещо е това:
multifeed.JPG multifeed1.JPG

правилно забелязах, че точките не стоят на една права, а оригиналната датска рейка е права погледнато в плоскостта на антената (вертикално).

От картинката се вижда че са на нещо като парабола, предполагам че за това говори goshob:
Цитирай:
Последно, ама не по важност е дъгата на рейката. С Въйко достигнахме до консенсус, че тя трябва да е огъната по дъга, която зависи от геометрията на антената. Сигурен съм, че тук ще попиташ какъв трябва да е радиусът на тази дъга. Ами и аз питах същото, ама никой не ми отговори. Ето защо използвах възможностите на въздесъщият "Чичко Google" и достигнах до следният високопарен извод: "Конверторите при един идеален мултифид трябва да са подредени по дъга, която е част от секущата равнина на параболоида допирателен към повърхнината на антената". Та да не плашим колегите с такива сложни понятия, ще ти кажа, че в първо приближение това си е дъга от окръжност с диаметър фокустното разстояние.
да, ама оригиналната рейка е права линия... в тази равнина в която трябва да е огъната.

от тук си правя извода, че оригиналната датска рейка при повече от 2 конвертора ще работи в режим на компромис - в някакво междинно положение - компромисно права линия така:
multifeed3.JPG

и сам стигам до извода, че теорията е ориентировъчна, и след това телевизора на терасата и въртене докато излезе всичко
Отговори с цитат